Fiskpedikyr

Fiskpedikyr

En trend inom spabranschen är att erbjuda allt större utbud av annorlunda behandlingar. Det är inte bara klassisk massage som efterfrågas utan allt från chokladmassage, Hot-Stone massage och till och med fiskmassage, eller fiskpedikyr som det även kallas.

Att sticka ner fötterna i ett akvarium fullt med småfisk kanske inte lockar speciellt många. Den första känslan är inte heller helt bekväm. Men som med allt annat handlar det om att vänja sig. Den som har låtit fiskarna röra sig fritt mellan fötterna under några minuter kommer snart att känna en skön och behaglig känsla.

I Sverige är fiskpedikyr en relativt ny form av massage/pedikyr men det har använts under lång tid i länder betydligt mer österut. Redan i början av 1900-talet användes fiskpedikyr i Asien men då ur ett mer medicinskt syfte.

De fiskar som används är oftast av arten Garra Rufa. De är mycket små och när de ”nafsar” på fötterna känns det knappt. Men det skapar mycket silkeslena fötter och dessutom skapar denna micromassage en förbättrad blodcirkulation vilket även det är grunden för en bättre ”fothälsa”.

Är det läskigt? Nej inte alls. Häll upp 20 liter Ramlösa i en balja och sätt fötterna i baljan. Ungefär så känns det. Men effekten blir här betydligt bättre än om fötterna ska få pedikyr av kolsyrat vatten.

Ge bort eller testa på själv?

År 2008 blev ”En upplevelse” året julklapp. Det var då något nytt och upplevelseindustrin växte starkt fram som ett alternativ för de som ville ge något som mottagaren ”inte redan har”. Sedan dess har upplevelseindustrin ökat konstant och idag är det mycket vanligt att ge bort spabehandlingar, fallskärmshopp eller möjlighet att prova skjuta olika vapen som present. Har du intresse för fiskpedikyr men inte vågar gå själv? Köp ett presentkort och se till att din vän kommer iväg.

Presentkort på fiskpedikyr i Göteborg och kan köpas på Upplevelse.com