Lundsbrunns Kurort

Lundsbrunns Kurort

 boka spa hotell på VästkustenLundsbrunn är en ort som redan på 1700-talet blev känd för att vara kurort (eller som man idag säger Spa-ort). Redan tidigt växte här en hotellverksamhet fram och idag är Lundsbrunns Kurort en av de största konferensanläggningarna i landet. Hit kommer företag både från närliggande städer och från städer betydligt längre bort från orten.

Men det är inte bara företag som hotellet vänder sig mot. Med en mycket utbyggd spa-avdelning, en golfbana bara några hundra meter bort samt vacker natur är det inte oväntat att många privatpersoner åker hit för att njuta av lugnet ett par dagar.

Så glöm billiga sängar, utsikt mot stora höghus av betong och den stadspuls som stadshotell ofta tyvärr bjuder på. Här är det lugnet som regerar. I recensioner som publicerats på allmänna hotellsajter rekommenderas hotellet just för bra promenadområden, lugn omgivning och ett mycket bra hotell att åka till med en vän.

Spa

En av de anledningarna till att Lundsbrunns Kurort blivit så populärt är deras Spa. Här finns allt för att koppla bort vardagsstressen och istället fokusera på lugnet. Bassängen håller alltid 33 grader och bland annat erbjuds undervattensmassage, bubbelpooler och olika lugna aktiviteter som yoga, qigong och olika avslappningsövningar.

En mängd olika temahelger finns så har man ett specialintresse kan det vara värt att se på hotellets utbud innan besöket bokas. Bland annat har de specialhelger med inriktning mot choklad, vin och Whisky. Självklart finns även speciella paket som passar utmärkt att boka kring jul och nyår.

Golf

Den som planerar att spela golf på besöket kan titta på hotellets ”Golfpaket” vilket gör vistelsen något billigare. Bland annat finns paketet ”Golf med Spa” där det bland annat ingår Green Fee, entré till spa och relaxavdelning samt frukostbuffé. Välj till ”golfmassage” som inte är så ”brutal” om namnet antyder. Det är istället en massage som är specialanpassad till de delar på kroppen som golfare ofta får ont i. Golfklubbor finns att hyra på plats för den som inte har med egna.