Floating

Floating

Floating är behandlingen för den som upplever mycket stress i vardagen. Den här spabehandlingen har sitt ursprung i USA, när NASA förberedde astronauter för tyngdlöshet. Rent konkret innebär den här behandlingen att man ligger och flyter i en stor tank, fylld med 34,8-gradigt saltvatten. Floating motverkar och lindrar stressrelaterad smärta, ångest och depression.

De goda effekterna från en floating kan hålla i sig i upp till fyra månader efter behandlingstillfället. Stress är något som kan få kroppen att åldras i förtid. Förutom anti-age produkter i stil med Pevonia, är minskad stress mycket bra för den som vill hålla sig ung.

Hur funkar dess kroppsliga effekter?

Enligt forskare är den här flytbehandlingen ett mycket effektivt sätt att sätta igång kroppens avslappningsrespons. När avslappningsresponsen sätter igång, sjunker kroppens stresshormoner snabbt – både under och efter behandlingen. Floatingen får ytterligare effekt då prolaktin, ett slags ”livskraftshormon” släpps ut i kroppen i stora mängder.

Man kan säga att flytbehandlingen hjälper personen att leva i nuet. Stress handlar mycket om att man oroar sig för det som varit, eller det som ska komma. När vi lever i nuet kan hjärnan istället slappna av och vila ordentligt. 45 minuters flytande tillstånd i det här 34,8-gradiga saltvattnet sägs motsvara upp till 6 timmars djupsömn.

Stress påskyndar åldrande

Floating kan nog vara bland det mest avslappnande som finns i spaväg. Tänk dock på att olika människor upplever det här annorlunda, och att själva upplevelsen kan variera från tillfälle till tillfälle. Känslan är dock obeskrivbar och bör absolut testas, särskilt för de som upplever mycket stress.

Då stress, som tidigare nämnt, påskyndar åldrandet kan det här också vara en behandling för de som vill slöa ner den processen. Förutom ovan nämnda Pevonia, kan man med hjälp av Thermage också föryngra huden. För bästa effekt mot åldring kan man kombinera floating med dessa typer av anti-age-produkter.